Första stegen ut på löpningen känns riktigt bra. Benen är med mig och jag är full på energi. Funktionärerna hejar på, vilka härliga människor. Första kilometen går förbi Sveaplan i Kalmar där hela familjen står. Mamma, pappa, lillebror och hans pojkvän hejar för fullt och har stora rosa plakat med sig. Jag känner mig pigg och spexar lite för dem innan jag springer vidare. Jag fortsätter genom stan och publiken är underbar. En kompis pappa och lilla syster är där de hejar på mig precis innan jag lämnar stan för att springa ut mot Bergavik.

Jag dricker cola i varje vätskestation. Den smakar ljuvligt efter att ha druckit energidrycken under hela cyklingen. Jag har min bar i handen som jag tog med mig från cykeln. Jag tar en tugga innan varje vätskestation sen sköljer jag ner den med cola. Energin håller i och jag springer på.

Längs ut på löpningen har husägarna satt upp sina vattenslangar, så skönt att springa igenom i värmen. Det är också många som står och hejar även här. På väg mot stan igen så springer jag förbi stationen och får mitt första band. Jag tänker: Yes bara två varv kvar och jag är med. Jag börjar räkna på tiden och inser att jag ligger bra till. Min dröm var att allt fungerar och att jag kan ta mig under 14h. Håller jag detta kommer det inte bli några problem härligt!

Tillbaka inne vid Sveaplan och nu har Antons familj, min farbrors familj och våra vänner kommit dit också. Alla ropar och hejar för fullt!. Min farbror springer fram och klappar mig på ryggen. Så kul att ha alla där. Gav galet med energi.

Jag fortsätter ut på varv nummer två. Benen känns oförskämt bra och jag springer på, dricker min cola och äter på min bar. Under andra varvet träffar jag en finsk kvinna jag springer med. Riktigt kul att prata med. Hon hade redan för två veckor sen kvalat till Hawaii och skulle dit. Så häftigt! Hon känner sig dock sliten idag och säger att jag får springa vidare. Jag tackar för sällskapet och fortsätter lunka i min takt. Sen kommer jag in för min andra hårtoffs. Yes, ett varv kvar!

Min bar hade tagit slut och jag väljer att ta en gel. STORT misstag. Illamåendet är tillbaka och det blir riktigt jobbigt att springa. Kommer in vid Sveaplan och alla hejar. Antons lilla kusin springer fram till mig och säger att jag är grym. Har svårt att ta in de när illamåendet sitter i halsen. Försöker att se glad ut för deras energi betyder så mycket. Försöker äta citron och dricka cola. Inget går. Sen säger benen nej och jag börjar varva med att springa en km och gå 500m.

Men jag känner mig ändå motiverad, tiden är bra och jag har bara 12 km kvar. Ett varv nu kör vi! Varvet går segt är stel i benen men vill dra på, är ju snart i mål!

När det är ungefär 5 km kvar så träffar jag en vän och han skriker att jag måste springa på nu, Anton är bara två minuter framför. Jag känner hur stela benen är men lägger i en extra växel och springer ikapp Anton. Jaaaa vi kommer få gå i mål ihop. Vi tar de sista 5 km ihop och när vi kommer in på upploppet tar vi varandra i hand och springer in i mål. Magiskt är ordet. Tusen tack till Mizera som sa att jag skulle springa på.

You are an IRONMAN!!!

När jag kommer i mål ser jag lillebror det första jag gör, så underbart. Jag är riktigt hög på livet. Benen känns knappt stela och jag kan hoppa om kring. Vart kom energin ifrån?? Sen går jag ut och möter mamma och pappa. Mamma storgråter. Av lycka hoppas jag.. 🙂 Därefter ser vi Antons familj och min farbrors familj. Alla grattar oss. Vi får champagne, blommor och guldmedaljer. Jag gjorde det!!!

Efter det går vi och byter om och bestämmer att vi ska möta upp alla efter. Vi tar med oss pizza och cola från Ironmanområdet. (Har dock svårt att få ner något). Sen möter vi upp alla nära som hejat på oss hela dagen. 19 st!! Vi står och minglar ett långt tag. Men det börjar bli kallt och det har varit en lång dag för alla. Vi sover hos våra kompisar i Kalmar och resten rör sig hem till Oskarshamn. Tack alla ni är underbara! Jag vill också tacka alla andra vänner som jag inte såg sen på kvällen, men som kom för att kolla!

Dagen var perfekt på alla sätt! <3

Tid löpningen: 4.40 och totaltiden slutade på 13h och 17 min