IMG_4689

Nummerlapp och medalj

Så var det äntligen dags för en RR igen. Varken tid eller större engagemang har funnits på senare tid men jag hoppas detta ska vara en liten omstart 🙂

Dagarna innan

För en gångs skull så har jag inte känt mig varken förkyld eller ens direkt i närheten av det. Kroppen kändes bra även om benen var aningen trötta under torsdagens korta cykelpass. Jag tror nyckeln till mitt ”friska” tillstånd stavas MEDVETENHET. Jag har lyckats förstå mig själv och att mina krämpor helt enkelt beror på nervositet och inget annat. Så då kunde systemet koppla bort dessa och istället fokusera på uppgiften 🙂

Racemorgon

Jag vaknade 15 min innan klockan ringde. Tänkte att det är onödigt att försöka somna om och slösurfade lite på mobilen en stund istället.
Gick upp och fixade några mackor samt packade med det sista som var obockat i packlistan. Såhär ser för övrigt min packlista ut:

Packlista triathlon

Packlista triathlon

Runt 7 rullade jag lugnt och skönt hemifrån och var framme i Vansbro omkring 8.15.
Hämtade ut min startkuvert bland de glada funktionärerna i tältet. Småpratade lite och gick sen och uträttade nödvändigheter ?

Lite senare mötte jag upp Patrik, Micke och Stefan för ett snack och lite shopping. Fyndade äntligen en flytboj som jag kan ha med mig när jag simmar OW.

Jag checkade in cykeln omkring halv 10 och förberedde det mesta på min plats i växlingområdet.
Sen tillbaks till bilen och en stund i baksätet med fötterna i högläge. Gjorde även ett pulstest och märkte att även då var pulsen aningen hög. Av nerver, inget annat!

På väg mot start och slog det mig att jag kanske skulle ta med öronpropparna jag också hade köpt. Äsch, tänkte jag och var på väg vidare. För att plötsligt komma på.. ”Låt det nån badmössa tillsammans med startkuvertet?” Fick vända tillbaks och mycket riktigt så låg där en badmössa.. Typiskt mig att strula med badmössan va? 😉 (För er som inte fattar, läs min förra RR från Kalmar 😉 )

Jag kom tillslut ner till vattnet med våtdräkt, öronproppar och badmössa på huvudet 😉

Simning:

Högst oklart men jag hamnade aningen långt bak i starten.. ja typ längst bak. Startade ju i tävlingsklass och då var det vattenstart som gällde.
Jag fick aldrig tag på några fötter förrän efter ca 3-400 meter. Kände att jag var aningen snabbare men det var för långt fram till nästa simmare att jag valde att spara på krutet och simma bakom istället. Jag tvivlar på att det var ett bra beslut för det var iallafall ingen jag skulle ha som riktkarl i en fotbollsmur.. Jag kanske hade kunnat ta ikapp simmarna framför ändå.. Men nu var det som det var och det var först med 200 meter kvar till mål som jag fick tag på lite snabbare fötter att simma efter. Hann även bli omsimmad av någon agegrouper.. Inte helt nöjd med det..
Simtid: 0:40:57 (plac. 192)

T1:
Allt gick enligt plan. Lite mkt lösgräs som fastnade under fötterna bara så fick ta några sekunder extra att torka av fötterna innan jag fick på strumporna.
Tid: 0:02:34 (plac. 90)

Cykling:
Kändes skönt att få komma upp på cykeln och klicka i skorna i pedalerna betydligt snabbare än personen framför mig. Tog en placering direkt och kunde nöjt sänka dagens första gel i magen. Men vart skulle jag slänga skräpet? Såg inget om skräpzon så vågade inte släppa skräpet och hade heller inte tid att lägga det i en ryggficka så jag behöll det i högerhanden. Det skulle jag inte gjort för det innebar lite sämre grepp om styret.. När jag kom ut från Orklas område och skulle svänga tvärt vänster fick jag lov att bromsa farten lite, fick sladd på bakdäcket och parerade cykeln rätt ner i diket!! Men det var iallafall bättre det än in i ett stängsel alt. vurpa. Dock kunde jag fått punktering eller kvaddat ett hjul.. tack och lov gick det bra med cykeln!!
Kom snabbt upp på cykeln men tappade säkert minst 30 sek där.. och självkänsla!
Men sen rullade allt på bra! Kände mig stark under första 22 km fram till vändpunkten och snittade omkring 35 km/h.
När det sen vände tillbaks mot Vansbro så kände jag medvinden och väl nere vid vätskekontrollen utanför Monark så hade snittet ökat till 36,1 km/h. Allt kändes grymt, jag höll nutritionsplanen och fyllde bara på med några dl sportdryck.

Dags för varn 2 men nu började det bli tyngre och det kändes som motvind hela vägen upp till vändningen. Nu ville benen känna medvind igen och det var min stora morot att jag skulle få lite lättare resa tillbaks mot vansbro igen. Men ICKE! det fortsatte vara tunga ben och känsla av ofördelaktig vind. Men bara att kriga vidare! Jag såg ut att få en bra cykeltid alldeles omkring 2.30 vilket var målet.

Jag hade lite tur med trafik och omkörningar så jag slapp bli bromsad vid de tighta partierna och vid bron där det råder omkörningsförbud.

Till växling på tiden: 2:30:51 (plac. 104)

T2

Det kändes som en perfekt växling. Snabbt upp med cykeln och av med hjälmen. Skorna gled på fötterna direkt och jag glömde först spänna snörena. In och ut på 59 sekunder och 21 bästa växlingen av alla! (plac. 21)

Löpning

Kom iväg i bra fart! Ca 4 min /km. Men så brukar det vara direkt efter växling att benen är supersnabba. Dock tog det ca 1 km innan jag började få krampkänningar och fick slå av på takten ganska rejält. Promenerade genom en vätskekontroll och sen var jag good to go igen. Joggade på med ett tempo som kändes väldigt behagligt (4.35min /km). Tänkte att med den känslan skulle jag lätt kunna öka mot slutet. Tempot höll hela det första varvet men sen började värmen ta ut sin rätt och jag hade ärligt talat svårt att fylla lungorna med luft helt och hållet. Oklart varför och detta ska jag fundera vidare på! Astman eller är det att jag spänner mig på något vis? Träna andningsövningar? Tips mottages gärna! 🙂

Varv två gick betydligt långsammare och farten gick ner till 4:45-5:10 fart. Huvudet var trött och jag ville bara komma i mål! Försökte förstås att gång på gång peppa mig själv med att jag är stark och att det inte är långt kvar. Men där måste jag hitta en starkare drivkraft för jag vet att jag hade kunnat springa fortare! Jag ville bara inte..

I mål på tiden:
4.56.04 (plac. 85/94) och löptid 1:40:45 (plac. 70)

IMG_4690

Trött finisher som smygfotades av Robert

 

Tider och placeringar att jämföra 2016 vs 2017

2016

2016

2017

2017

 

Tack till alla funktionärer efter banan! Ni är som alltid världsklass!!
Tack till alla glada och peppande medtävlare!
Tack Robert Westman för nutritionstipsen som ledde till att min mage för första gången var heeelt problemfri ett helt lopp!
Tack Clas Björling och övriga i arrangörsstaben för ett arrangemang i toppklass!