Nu är semestern slut för detta året.
Har haft en toppen semester, en semester helt i min smak.

Jag började semestern med att sätta mig i bilen och köra mot Göteborg, då jag och min bror dagen därpå skulle köra öloppet.
Det var första gången för mig att köra öloppet. Det var ett tufft lopp med hårda vindar och höga vågor samtidigt som det var väldigt vackert och fridfullt på nått sätt.

Efter detta har det blivit simpass, några löprundor och även lite cykling.

Vi har hunnit vara på Kolmården med familjen, vilket var väldigt uppskattat av samtliga inblandade. För mig var det första gången jag var där och kan säga att dit kommer vi att åka igen.

Nu åker vi hem igen och börjar att ladda inför vad som komma skall. På fredagen var det dags för barnen att få delta i deras första IRONKIDS. Ett löp-lopp för barn i olika åldrar, mina barn är 3 och 5år vilket innebär att deras sträcka blev 500 meter. Dom var så glad att också få göra ett lopp som pappa brukar göra. Vi får inte glömma bort hur pass mycket barnen ser upp till sina föreldrar, uppmuntra barnen att se träning som något kul i redan ung ålder.

Och på lördagen så var det dags. Dags för årets stora lopp, IRONMAN KALMAR.

Denna tävligen är nått i hästväg om ni frågar mig.

3,8km simning i öppet vatten 18mil på cykel. Sedan avslutad tävlingen med en maraton, vilket är 4,2mil löpning.

Allt detta ska genomföras på under 16 timmar.

Förra året gjorde jag den på 14.03

Och i år blev tiden 13.31

Denna känsla och stämning som är i Kalmar under denna tävlingen är magisk! Publiken och åskådarna gör loppet så mycket lättare.

För mig kändes allt 100 från start till mål, men undantag för ett litet ”problem”. Ute på löpningen, efter ca 7km så började mina fötter att somna.

Jag stannade och frågade förstahjälpenpersonal om varför det blev så, men jag kan säga att båda två såg ut som frågetecken och kunde inte alls förstå hur fötterna kunde somna på löpningen. Efter jag kommit 16km in på löpningen så ”vaknade” fötterna och allt var som vanligt igen.

När man kommer i mål efter ett så lång tävling så är man väldigt känslosam på många sätt, det värker i hela kroppen och man halt som om man vore 100år. Men man är samtidigt så otroligt stolt och väldigt glad att man genomfört loppet.

Efter Ironman så har jag tränat en del men mest vila och en massa mat. Man kan jag att jag har ätit och druckit precis vad jag har velat dom senaste 3 veckorna och det var verkligen satt sina spår jag är fylld av vätska och känner med tung och klumpig.
Men i morgon är det dags för jobb igen och tillbaka till rutiner.

Kortfattat kan jag säga att jag är nöjd med min semester 2016 och nu är det snart dags att börja blicka mot 2017.
Under 2017 kommer jag göra ett Ironman till och det året kommer bli mitt snabbaste resultat. Jag kommer lägga upp min träning lite annorlunda från i år, vilket kommer innebära mycket, mycket mer styrka!

Detta var allt så länge vi hörs snart igen.
//

Patrik

Simmar med Linn och Anton i kanalen

Micke bjuder på ett magplask Tuffa grabbar, är ute och plaskarFörsta långpasset på cykeln efter Ironman Lyckliga barn efter målgång på IronkidsJag och Johan diskuterar Ironman simningenSimmar med Thomas Jonas och Patrik

5min innan start på Ironman Daniel 15min innan start efter jag trampat ca 12,5mil på Ironman har en bit kvar på cykeln

Fortfarande glad efter 17mil på hojensen var det lite löpning kvar kändes bra att få klappa svärfar i handen efter ca 15km efter målgång!! Jag Johan och Daniel kollar läget någon dag innan Ironman Min dotter och min brorsdotter innan ironkids jag Johan och Daniel känner av Kalmar rundan inför Ironman Daniel ser ut att tillhöra eliten! Ser bra ut brorbröderna Mizera är glada under sina lopp Öloppet var så vackert tagga till brorhär har vi ca 5km kvar till mål 10 min innan start Viktigt att kolla så man verkligen har med sig allt2 timmar innan start till Öloppet