Tänkte jag skulle skriva ihop en liten text efter lördagens bravader.

Klockan hade vi ställt på 04.30 och vi lämnade huset 05.05. Åkte in till bikepark för att kolla cykeln en sista gång och även för att lämna sina påsar.

Efter detta gick vi ner till Kattrumpan för att träffa vänner och familj, för att bara ha en mysig morgon med lite gött snack och att komma in i stämning.

Sedan vidare till starten nere i hamnen.

Starten gick klockan 07.00 mitt mål var att simma till 1.10 så jag ställde mig på 1.10 ganska givet:) startskottet gick och pulsen steg och nervositeten försvann.

Vattnet kändes varmt och skönt vattnet och det var ganska lugnt i sundet. Fick några slag och sparkar, någon som försökte trycka ner mig under vattnet annars var simningen ganska lugn.

Pulsen och andningen var låg och lugn under hela simsträckan och jag avslutade simningen på 1.10 precis enligt plan.

In på T1 där planen var 4min.

Av med våtdräkten, torka fötterna på med strumpor och cykelskor. På med hjälmen. Springa till hojen och ut på cyklingen.

Tid för T1 hamnade på 3.51

Att få komma ut i Ängörondellen direkt efter simningen är en magisk känsla, detta jubel och heja ropen. Man blir så glad.

Tar de lugnt upp för högbrodelen och trycker desto mer nerför. Med lite vind på öland så kändes cyklingen ganska lätt och det kändes som att rundan på öland gick rätt snabbt. Då hade jag ett snitt på 32,2km/h när jag kom tillbaka i Kalmar efter 12mil.

Inne i Kalmar hade de börjat blåsa mer och de är mer backar på Kalmar rundan än på öland. Jag började tappa mitt snitt och började känna av låren lite.

Underbart när man kommer ut mot Lindsdal där jag bor å få alla heja ropen av familj och grannar.

Strax efter är man i Rockneby där man vänder och börjar cykla tillbaka mot Kalmar.

Då börjar man känna att de ska bli skönt att hoppa av hojen.

Mitt mål var att göra cykling på 5.48 och ställer in hojen på 5,46

T2

Även här är målet 4 min.

Upp med hojen av med hjälm och cykelskor på med T-shirt, keps, solglasögon och löpskor. Klar på

3,26 allt går enligt plan.

Nu ut på löpningen.

Känner ganska snart att de är väldigt varmt och börja känna mig tung.

Kommer till första vätskekontrollen efter ca 1km dricker lite vatten och häller en massa vatten över mig istället.

Springer vidare och vid 4 km känner jag att de kommer bli en tuff mara.

Känner mig väldigt varm och börjar nästa få panik över att jag har kläder på mig.

Här börjar mitt krigande på riktigt. Resten av maran har jag en konstig känsla. Jag har inte ont och jag kan springa i ca 5,30-6 mins tempo men jag klara inte av att springa någon längre sträcka utan måste börja gå hela tiden. Jag bli inte andfådd pulsen är rätt låg och ligger stabilt men orken fanns verkligen inte. Jag kan inte svara varför de blev såhär. Kände mig fräsch när jag väl gick i mål

Mitt mål var att få göra Ironman Kalmar på 12 timmar men bommade tyvärr den tiden med 35min så min totaltid blev 12.35 vilket är 19min bättre än förra året så de blev ändå personbästa men ändå lite besviken.

Men när jag väl hade gått i mål så hade jag en stor grej till som jag skulle göra.

De var att jag skulle fria till min sambo.

Vilket jag fick möjlighet att göra framför hela publiken på röda mattan i speakerns mikrofon. Sara och även mina barn var ute på mattan med mig. Att få ha sin familj på röda mattan inför typ hela Kalmar, vilken grej! Vilket jubel och vilken publik!

http://kanjagkandu.se/stortillstark/wp-content/uploads/sites/3/2018/08/img_3692.mov

Jag vill tacka alla inblandade och heja ropen längs banan all support innan och under dagen.

❤️Inga nämnda inga glömda.❤️